NAVODILO STARŠEM PRED ZAČETKOM ORATORIJA

Več informacij:

~ Bernardka Čemažar (051 897 452)

~ Manca Erjavec (068 137 692)
~ Martin Štebej (031 826 500) 

~ Niko Lahajner (031 794 818)

~ pri gospodu župniku 

~ oratorij.jezica.animatorji@gmail.com

~ http://zupnija-lj-jezica.rkc.si

 

Dragi starši!

Še enkrat se vam iskreno zahvaljujemo, da nam boste v tem tednu zaupali svoje otroke. Zanje smo pripravili zanimiv program.

Oratorij se vsako jutro začne ob 9.00 z dvigom zastave in oratorijsko himno. Za tiste, ki bi radi svoje otroke pripeljali že prej, pa omogočamo tudi jutranje varstvo od 7.30 naprej. Zaključili bomo s himno, vas pa prosimo, da po otroke pridete točno ob 16h.

Za začetek dneva otroke najprej čaka dramska igra, ki bo vsako jutro potekala v dvorani. Glavna oseba letošnje igre in oratorija je Ignacij Lojolski. Potem sledijo kateheze, kjer se po skupinah pogovorimo o zgodbi in nanjo pogledamo s krščanskega in duhovnega vidika. Po katehezah so na vrsti delavnice, ki so kot vsako leto zelo pestre, saj vsakemu ponudijo tisto, kar mu je všeč. Pred kosilom sledi eden izmed najpomembnejših delov dneva, to je molitev v cerkvi, kjer se na kratko posvetimo Bogu s petjem, prošnjami/zahvalami in molitvijo ter tako nekaj trenutkov namenimo Njemu. Popoldne pa se dan odvije v znamenju iger, plesov in petja. V primeru dežja bomo program prilagodili in čas popestrili z delavnicami in igrami v župnijski dvorani.

V sredo bomo odšli na izlet v kopališče Laguna. Otroci naj imajo seboj kopalke in brisačo, mlajši otroci pa še rokavčke. Seboj naj prinesejo tudi plastenko vode in kakšen prigrizek, za kosilo pa bomo poskrbeli mi.

Za hrano in pijačo je na oratoriju dobro poskrbljeno, vsak dan je zagotovljen topel obrok, dopoldne pa je vedno tudi še malica (sadje in piškoti). Za otroke sta ves čas na voljo tudi voda in sok.

Gospodinje kot vsako leto prosimo za dobrote, ki jih bomo otrokom ponudili za malico. Bog povrni!

V petek zaključimo kot vsak drug dan, torej ob 16.00. Zaključna oratorijska maša bo ob 20.00, otroci in animatorji se pred cerkvijo zberemo ob 19.45. S sveto mašo, na kateri bomo sodelovali predvsem s pesmimi, prošnjami in uvodi, bomo zaključili oratorij. Prisrčno vabljeni!

Še info o prispevku: priporočen dar za prvega otroka je 25 EUR, za vsakega naslednjega 5 EUR manj. Če ste v stiski, se bomo že dogovorili. Če lahko kdo prispeva kaj več - Bog povrni!

 

Hvala za vaše zaupanje,
animatorji