NAVODILO STARŠEM PRED ZAČETKOM ORATORIJA

ELEKTRONSKA PRIJAVA NA ORATORIJ: https://forms.gle/KPZH53MeMihMSnhXA

Več informacij:

~ Martin Štebej (031 826 500) 

~ Niko Lahajner (031 794 818)

~ pri gospodu župniku 

~ oratorij.jezica.animatorji@gmail.com

~ http://zupnija-lj-jezica.rkc.si

 

Dragi starši!

V tednu po 20. avgustu (od ponedeljka, 21., do petka, 25. avgusta) nam boste zaupali svoje otroke. Zanje smo pripravili zanimiv program.

Oratorij se vsako jutro začne ob 9.00 z dvigom zastave in oratorijsko himno. Za tiste, ki bi radi svoje otroke pripeljali že prej, pa omogočamo tudi jutranje varstvo od 7.30 naprej. Zaključili bomo s himno, vas pa prosimo, da po otroke pridete točno ob 16h.

Za začetek dneva otroke najprej čaka dramska igra, ki bo vsako jutro potekala v dvorani. Glavna oseba letošnje igre in oratorija je knjižni in filmski junak HOBIT. Potem sledijo kateheze, kjer se po skupinah pogovorimo o zgodbi in nanjo pogledamo s krščanskega in duhovnega vidika. Po katehezah so na vrsti delavnice, ki so kot vsako leto zelo pestre, saj vsakemu ponudijo tisto, kar mu je všeč. Pred kosilom sledi eden izmed najpomembnejših delov dneva, to je molitev v cerkvi, kjer se na kratko posvetimo Bogu s petjem, prošnjami/zahvalami in molitvijo ter tako nekaj trenutkov namenimo Njemu. Popoldne pa se dan odvije v znamenju iger, plesov in petja. V primeru dežja bomo program prilagodili in čas popestrili z delavnicami in igrami v župnijski dvorani.

Za hrano in pijačo je na oratoriju dobro poskrbljeno, vsak dan je zagotovljen topel obrok, dopoldne pa je vedno tudi še malica (sadje in piškoti). Za otroke sta ves čas na voljo tudi voda in sok.

Gospodinje kot vsako leto prosimo za dobrote, ki jih bomo otrokom ponudili za malico. Bog povrni!

Več informacij o izletu, zaključku in ostalih podrobnostih sledi!

Še info o prispevku: priporočen dar za prvega otroka je 30 EUR, za vsakega naslednjega 5 EUR manj. Če ste v stiski, se bomo že dogovorili. Če lahko kdo prispeva kaj več - Bog povrni!

 

Hvala za vaše zaupanje,
animatorji