Veroučna šola 2021/2022

OBVESTILO STARŠEM

Spoštovani starši!

Kdor še ni vpisal svojega otroka k verouku, lahko to stori še v tem tednu po večerni maši. S seboj prinesite podpisano spričevalo ter veroučno prijavnico, ki jo dobite v župnijski cerkvi ali v pisarni. 

Prejeli boste učbenike in liturgične zvezke ter poravnali še prispevek za verouk (20 EUR na družino – za ogrevanje, didaktični material ...). 

Veroučno šolo začnemo v ponedeljek, 14. septembra!

DOBRO JE VEDETI ...

  • Veroučna šola bo potekala v skladu s priporočili NIJZ in Slovenske škofovske konference. Naša prva odgovornost bo zdravje vseh nas, zato se bomo verjetno, tudi glede terminov, morali prilagoditi. Bodite pozorni na obvestila in spremembe!
  • Prvo sveto obhajilo bodo odslej otroci prejeli v 3. razredu, zato v tem šolskem letu ne bomo obhajali podelitve tega zakramenta.
  • Pred nami je tudi bližnja priprava na prejem zakramenta svete birme. Zaenkrat kaže, da bo praznik podelitve svete birme v nedeljo, 4. oktobra, in sicer ob 12.00. O možnostih se moramo še dogovoriti z birmovalcem. Birmansko devetdnevnico bomo predvidoma začeli v petek, 25. septembra, ob 19.00. Srečanje za vse starše birmancev bo v četrtek, 17. septembra, ob 20.00 v župnijski cerkvi.