Katehetsko pismo in urnik veroučne šole

Kliknite za KATEHETSKO PISMO in urnik veroučne šole 2021/2022

Spoštovani starši!

Pred nami je skorajšen začetek novega šolskega in pastoralnega leta. V teh negotovih časih imamo vsi gotovo veliko skrbi, kako bomo začeli. Ne bojmo se! Na nas je, da zaupamo v Božjo previdnost in tudi sami naredimo kar se da največ za zdravje sebe in svojih bližnjih.

Začeli bomo, tako upamo, tudi z veroučno šolo. Spominjam vas na nekaj predvidenih datumov in dogodkov v prihodnosti:

  • Srečanje za vse starše, ki vpisujejo otroke v 1. razred veroučne šole, bo v četrtek, 2. septembra, ob 20.00 v učilnici. Na srečanju boste prejeli tudi VEROUČNO PRIJAVNICO, ki je že na voljo tudi na mizi z oznanili v župnijski cerkvi.
  • Vpis k verouku je obvezen za vse razrede in bo v ponedeljek, 6. septembra, od 8.00 do 12.00, od 14.00 do 18.45 ter po večerni maši. K vpisu prinesete PODPISANO veroučno spričevalo, starši učencev prvega razreda pa še izpolnjeno prijavnico in otrokov krstni list ali družinsko knjižico. Če boste spričevalu priložili kakšen dar za kateheta za lanskoletni trud - Bog povrni!
  • Priporočen dar za učbenike je zapisan poleg urnika, prispevek na družino za ogrevanje in didaktični material ostaja isti kot lani, 20 EUR. Ohranjamo ga tudi zato, ker smo v zadnjem času uspeli obnoviti del veroučnih prostorov. Če kdo tega daru ne zmore, prosim, sporočite, ni nobene težave ...
  • V nedeljo, 12. septembra, je katehetska nedelja. Lepo vabljeni k maši ob 10.00, ko bomo prosili za blagoslov dela pri verouku, otroci pa lahko prinesejo tudi šolske torbe k blagoslovu.
  • Z veroučno šolo začnemo v ponedeljek, 13. septembra. Navodila s strani NIJZ in SŠK glede varovanja zdravja pri katehezi bodo znana naknadno!

Naj nam Bog da svoj blagoslov in potrebnih milosti za nov začetek!