NAVODILO STARŠEM PRED ZAČETKOM ORATORIJA

Dragi starši!

Še enkrat se vam iskreno zahvaljujemo, da nam boste v tem tednu zaupali svoje otroke. Zanje smo pripravili zanimiv program.

V PONEDELJEK, 23. AVGUSTA, OB ZAČETKU ORATORIJA OBVEZNO PRINESETE PODPISANO IZJAVO. NAJDETE JO LAHKO TUKAJ: IZJAVA STARŠEVPRIPOROČAMO, DA SE OTROCI, KI SO STARI 12 LET ALI VEČ, PRED ORATORIJEM TESTIRAJO! S SEBOJ PA NAJ IMAJO VSAK DAN TUDI ZAŠČITNO MASKO.

Oratorij se vsako jutro začne ob 9.00 z dvigom zastave in oratorijsko himno. Za tiste, ki bi radi svoje otroke pripeljali že prej, pa omogočamo tudi jutranje varstvo od 7.30 naprej. Zaključili bomo s himno, vas pa prosimo, da po otroke pridete točno ob 16h.

Za začetek dneva otroke najprej čaka dramska igra, ki bo vsako jutro potekala v dvorani. Glavna oseba letošnje igre in oratorija je bl. Carlo Acutis. Potem sledijo kateheze, kjer se po skupinah pogovorimo o zgodbi in nanjo pogledamo s krščanskega in duhovnega vidika. Po katehezah so na vrsti delavnice, ki so kot vsako leto zelo pestre, saj vsakemu ponudijo tisto, kar mu je všeč. Pred kosilom sledi eden izmed najpomembnejših delov dneva, to je molitev v cerkvi, kjer se na kratko posvetimo Bogu s petjem, prošnjami/zahvalami in molitvijo ter tako nekaj trenutkov namenimo Njemu. Popoldne pa se dan odvije v znamenju iger, plesov in petja. V primeru dežja bomo program prilagodili in čas popestrili z delavnicami in igrami v župnijski dvorani.

V sredo bomo imeli vodne igre. Otroci naj imajo seboj kopalke in brisačo.

V četrtek gremo na izlet z vlakom v Grosuplje na obisk k našemu novomašniku Petru. Otroci naj bodo primerno obuti in naj imajo s seboj malico in plastenko vode.

Za hrano in pijačo je na oratoriju poskrbljeno, z izjemo četrtka, ko si morajo kosilo prinesti s seboj od doma! Vse druge dni je zagotovljen topel obrok, dopoldne pa je vedno tudi še malica (sadje in piškoti). Za otroke sta ves čas na voljo tudi voda in sok. PROSIMO VAS, DA IMAJO OTROCI VEDNO S SEBOJ SVOJO IN PODPISANO PLASTENKO VODE!

Gospodinje kot vsako leto prosimo za dobrote, ki jih bomo otrokom ponudili za malico. Bog povrni!

V petek zaključimo kot vsak drug dan, torej ob 16.00. Zaključna oratorijska maša bo ob 19.00, otroci in animatorji se pred cerkvijo zberemo ob 18.45. S sveto mašo, na kateri bomo sodelovali predvsem s pesmimi, prošnjami in uvodi, bomo zaključili oratorij. Prisrčno vabljeni!

 

Hvala za vaše zaupanje,

    animatorji