Katehetsko pismo in urnik veroučne šole

Spoštovani starši, pastoralni sodelavci in predvsem učenci, ki boste kmalu vstopili v novo šolsko in predvsem pastoralno leto!

Nekaj pomembnih napotkov pred začetkom novega veroučnega leta, v katerega vstopamo z željo, da bi nam vsem Bog dajal moči:

  • Srečanje za vse starše, ki vpisujejo otroke v 1. razred veroučne šole, bo v petek, 1. septembra, ob 20.00. Dobimo se pred župniščem, začeli bomo v cerkvi. Na srečanju boste prejeli tudi VEROUČNO PRIJAVNICO, ki bo na voljo tudi na mizi z oznanili v župnijski cerkvi.
  •  
  • Vpis k verouku je obvezen za vse razrede in bo v ponedeljek, 4. septembra, od 8.00 do 12.00, od 14.00 do 18.45 ter po maši, od 19.30 do 20.00K vpisu prinesete PODPISANO veroučno spričevalo, starši učencev prvega razreda pa še izpolnjeno prijavnico in otrokov krstni list ali družinsko knjižico. Če se vam zdi, da smo kateheti v lanskem letu kaj dobrega storili in boste kakšen dinarček priložili spričevalu - iskren Bog povrni!
  •  
  • Priporočen dar za učbenike je zapisan poleg urnika, prispevek na družino za ogrevanje in didaktični material pa je 25 EUR. Če kdo tega daru ne zmore, prosim, da to sporočite. Vedno se najdejo dobri ljudje, ki priskočijo na pomoč.
  •  
  • V nedeljo, 10. septembra, je katehetska nedelja. Lepo vabljeni k maši ob 10.00, ko bomo prosili za blagoslov dela pri verouku. Otroci lahko k blagoslovu prinesejo šolske torbe!
  • Z veroučno šolo začnemo v ponedeljek, 11. septembra. Opozarjamo pa vas, da se urnik lahko spremeni glede na razpoložljivost kateheta!

Nekaj sprememb bo tudi v organizaciji veroučne šole. 4. in 5. razred bosta delala po istem (novem) učbeniku (ki je tudi delovni zvezek). V 6. in 7. razredu bomo delali z učbenikom Kdo je ta? Vse, ki imate doma te stare učbenike, prosim, da jih prinesete v pisarno, da bodo še komu služili in ne bo treba kupovat novih.8. in 9. razred so birmanski kandidati in za delo že imajo učbenik Pridi, Sveti Duh ter svoj zvezek. Liturgični zvezek imamo tako kot vsako leto.

Začnimo z dobro voljo in Božjim blagoslovom!

 

Kliknite za KATEHETSKO PISMO in urnik veroučne šole 2023/2024